Poprzedni temat :: Następny temat
Sprzęt z USA
Autor Wiadomość
radbis 
Ukleja

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 12:44   Sprzęt z USA

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam krótkie pytanie.
Od jakiegoś czasu sprowadzam elektronikę ze stanów. Ostatnio zaraziłem się wedkarstwem z racji nowego miejsca zamieszkania (pewnie niektórzy słyszeli o jeziorze Bachotek koło Brodnicy).
Zamierzam spróbować sprowadzać ze sklepów z USA kołowrotki, wędki, GPS-y itp, i wystawiać na Allegro z małą marżą. Coś takiego ala mały sklepik. Co o tym sądzicie.
Bardzo proszę o opinie i porady jaki segment jest popularny u nas (czy np. casting?).
Jeśli ktoś z Was miałby jakąś prośbę to moglibyśmy spróbować coś ściągnąć.
Jak do tej pory komputery i drukarki oraz kosiarki i piły, nie były żadnym problemem. Ale jak wspomniałem wcześniej zaraziłem się wędkarstwem i mam nadzieję, że za radami starszych kolegów poduczę się i dowiem w co warto inwestować a w co nie.
Pozdrawiam gorąco.

PS.
Kochani,
oto mała lista tego co mam zamiar ściągnąć w najbliższym terminie. (Raczej tańsze rzeczy niż droższe, gdyż nie chciałbym na razie zamrażać zbyt dużej gotówki). może to coś Wam pomoże i odpowiecie mi czy warto czy też nie.:

- Abu Garcia Classic "Red" Ambassadeur® 5600CB
- Quantum® Code™ Baitcast Reels
- Shimano® Trevala Casting Rod
- Quantum® Xtralite™ Spinning Rods
- Berkley Air® IM7 Salmon/Steelhead Casting Rods
- Cabela's King Kat Spinning Rods
- Shimano Sahara Spinning Reels
- Pinnacle® Extant Spinning Reel
- Pflueger Asaro Spinning Reel
- Okuma® Hardstone Spinning Reels
- Mitchell® 300Xe Spinning Reel
- Daiwa Exceler® Spinning Reels
- Slab Seeker™ Spin Combos
- Garmin® Colorado® 300 GPS
- Cobra LI 6700-2 WX-VP Radio Value Pack

Wszystkie produkty do podejrzenia na www.cabelas.com
pzdr
Ostatnio zmieniony przez radbis Wto Sie 26, 2008 13:19, w całości zmieniany 1 raz  

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Borsuck
Sandacz
spinningista

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 13:18   

ściągaj ile wlezie! Dla forumowiczów ceny specjalne oczywiście :okok:
Polecałbym Ci ściągać przede wszystkim sprowadzanie multiplikatorow (na lewą rękę - bo w USA kręcą prawą, ale są oczywiście wersje na lewą), kołowrotkow do spinningu, wędek do castingu, oraz plecionek i woblerków (np. firmy Rebel) - w USA są dośc tanie, a u nas w sklepach - marże po 500% więc na pewno zarobisz wystawiając po niższych cenach, bo chętnych nie powinno brakować (wiem po sobie, swoich znajomych, a także - po forumowiczach ;-) )

biosteron 
Sandacz

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 14:16   

Mnie osobiście to by interesował zakup ciuchów wędkarskich z firmy cabela's(spodnie,kurtki,bluzy,czapki) oraz buty.Są pięknie ubarwione ,super kamuflaż no i z trwałej tkaniny.Jeszcze młynki Quantum TE40PTIAS.
Ostatnio zmieniony przez biosteron Wto Sie 26, 2008 14:29, w całości zmieniany 1 raz  

Maverik 
Sandacz
Pasja na całe życie:-)

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 14:23   

Witam :) Radbis Proszę o kontakt na gg 9000702

"Sama wędka wędkarzem nie czyni"

Pozdrawiam

Nagrody w minikonkursach
Wygrane:
Zasponsorowane:

borek 
Lin
Rapala Skitter pop - pop'n sound

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 17:58   

chlopaki mam pytanie .. wiem ze nie tytaj powinienem zapytac ale jesli jzu o ty mmowicie ... Co to jest ten casting ?? o co chodzi ?? jaka to metoda ?? jak sie nia lowi ?? co to znaczy ??

z gory dzieki :D aa wiem ze np. poppery przeznaczone sa do castingu :D ale nie wiem co to znaczy :D

A nie uważasz, że to pytanie zadajesz w niewłaściwym temacie? - admin

radbis 
Ukleja

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 21:21   

Witam kolegów,
No tak napisałem się i system mnie wylogował, a może to mój komp coś nawala.
Tak czy inaczej powtórzę tyle, że krócej.
Do Biosterona:
Ciuchy extra, można ściągać. Jedyny problem to świadectwo pochodzenia (polskie prawo boi się towarów z Azji i w ogóle spoza Unii), a więc duże ilości nie wchodzą w grę.
Młynek super tylko ta cena... może dodam do listy. A jaka cena w Polsce? Bo mi wychodzi że poniżej 750zł (razem wszystkiego) to on nie przypłynie do Polski (celnicy kasują mi wszystko, chodzi o cło oczywiście) więc nie wiem czy warto. Może warto...
Do Mavericka:
nie mam gg. Moja żona ma i ciągle mnie to wkurza bo jakieś amanty do niej piszą :) . Mam skype. Szukaj radbis.
Dzięki za podpowiedzi. Piszcie jak tylko uznacie, że coś warte jest uwagi.
Pozdrawiam gorąco.

biosteron 
Sandacz

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 21:31   

To ja rezygnuje,przepraszam za kłopot.

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 21:53   

Pisałem przedtem posta ale mi go wcięło. Ja byłbym zainteresowany woblerami Cabelasa, zwłaszcza powierzchniowymi typu żaby, poppery itp..... jak się nie mylę Cabelas robił też cykady.

radbis 
Ukleja

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 21:54   

Do Biosteron:
nie ma sprawy, nie ma za co przepraszać. Czasami na Cabela są discounty ale niewielkie. Czasami można kupić gdzieś indziej taniej jak znajdę dam ci znać. Obiecuję mieć to na uwadze. Nie myśl proszę, że chcę kogoś orżnąć. Sprzęt, który zawsze sprowadzałem do Polski, wjeżdżał legalnie ze wszystkimi opłatami. jak sobie policzysz tylko cene w USA $239 plus shipping w US ok $10 plus shipping do Polski ok $30 potem to wszystko razy kurs ok 2.3 i od tego cło 22% to ci wyjdzie 782 zeta. Powiedz co ja na tym zarobiłem. Bo ja wiem... nic. 750 to było nawt poniżej kosztów.
Nawet jak byś jakimś cudem uniknął cła to jest to i tak ok 640. Jedyna nadzieja to wyrwać na Ebay taniej albo z jakiejś wyprzedaży zimą.
Tak swoją drogą znalazłem na allegro coś takiego:

http://www.allegro.pl/ite...wy_paproch.html

a potem szukalem na Cabelas
i znalazłem coś takiego:

http://www.cabelas.com/ca...h-box.jsp.form1

To już chyba klasa wyżej ta na Cabelas, (ale może się mylę). Taki sprzęt to już można ściągnąc w cenie porównywalnej do tej z allegro plus jakieś 50 zeta.
Nie wiem czy allegro to dobry wymiernik cen ale gościu, który to wystawił sprzedał już trochę tych rzeczy więc wie co jest grane.
Pozdrawiam
PS.
Jednak uważam, że wszystko ze stanów jest lekko 50% tańsze niż u nas, tak było przynajmniej do tej pory :)

[ Dodano: Wto Sie 26, 2008 23:22 ]
Do Borysa:
puść mi linki, jestem świeży i musiałbym to zobaczyć na ich stronie. Jak będę zamawiał to mogę Ci dorzucić.
Do Biosterona;
zmusiłeś mnie do poszukiwań chłopie :) ale to to dobrze znalazłem taniej i jak by przyjeli zamówienie to będzie 650 zeta.
Taniej to nawet dla siebie samego nie dałbym rady (wszystko idzie mi przez cło i nie mogę obiecywać, że się uda nie płacić).
pzdr

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
Odpowiedz do tematu