Z żyłek polecam Strofta, ale nie może być zleżały (tzn. leżeć na półce w sklepie przez kilkanaście miesięcy). Ta linka jest droga, ale wytrzymała.
Z gumek- na okonia twisterki 20-50mm w różnych kolorach (łowny jest np. motoroil, a na brudną wodę coś jaśniejszego- np. białe, pomarańczowe). Dobre twistery robi mann's, niezłą opinią cieszy się też mikado fishunter.
Na szczupaka też mogą byś twisterki, ale większe, albo rippery (kopyta) np. mann's predator 55-80mm (białe, białe z czarnym grzbietem, srebrne, motoroil).
Żyłka XT PRO premium bardzo dobry tegoroczny wytwór jak narazie używam na spina oraz na grunt grubości 0.2 0.22 0.27 i nie narzekam wytrzymała i niedroga koszt 12-14 zł A polecam Tak ja przedmówca predatorki mansa białe z czarnym grzbietem 9cm ,kopyta relaxa białe z niebieskim grzbietem wielkość 6cm chyba jak narazie najlepsza oraz rippery mansa biale z czarnym grzbietem wielkość 6-7cm , oraz kopyta relaxa seledynowe z czarnym grzbietem
Ja jeszcze mogę polecic ci nowego Dragona Maxima. Na szpulce 300m i jest naprawde mocny. Przychylam się również do propozycji Liska, Stroft to swietna żyłka, do tej pory łowiłem wyłącznie na strofta.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Najlepiej jak na jedną szpulę nawiniesz sobie 0,16 /to będzie na spławik i lekki spinning/, a na drugą 0,25 jakby chciał sie przypiąć większy szczupły albo sandałek z gruntu.
Rodzaje, takie jak koledzy podali wcześniej bo akurat popieram ich wybór tylko na szczupłego nie zapomnij o stalce
A czemu Ci nie leży ta wędka o dwóch możliwościach długościowych
też myślałem nad tym,tylko ze ten sklep niema ich w magazynie pisałem do nich i w odpowiedzi dostałem to:
Witam.Prawdopodobnie tych wędek już nie będzie-nie likwiduje kartoteki bo może w Mikado się coś zmieni i je znowu wyprodukują