Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe Forum Wendkaa
Autor Wiadomość
Chomik 
Ukleja
łowca płotek ;]

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 08:38   Nowe Forum Wendkaa

Witam powstało nowe jeszcze nierozkręcone forum wędkaa
warto zajrzeć Tutaj

http://www.wedkaa.ok1.pl
Kolor czerwony zarezerwowany jest dla administratora. Usunąłem czerwony kolor z twojego postu. - admin

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
markus269 
Sandacz
Spinning, Grunt

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 10:39   

Takie trochę średnie. Ale jak na 12 -latka to nieźle

jarek136ns 
Karp

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 12:28   

Trochę mało działów, forum mało gramatyczne, np zamiast "przynęty" i "przynęty 1" powinno być "przynęty sztuczne" i "przynęty naturalne". Kilka poprawek i niezłe forum będzie :okok:

Chomik 
Ukleja
łowca płotek ;]

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 13:14   

ok poprawie

Niedługo szkoła ;[

FeverRisk 
Płoć
spinning

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 13:39   

Po co mnozyc fora? Nie lepiej miec wiecej wedkarzy na jednym, dzielic opinie z wiekszoscia lowiacych?
Wedlug mnie lipa z tym nowym forum...

markus269 
Sandacz
Spinning, Grunt

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 14:22   

FeverRisk napisał/a:
Po co mnozyc fora? Nie lepiej miec wiecej wedkarzy na jednym, dzielic opinie z wiekszoscia lowiacych?
Wedlug mnie lipa z tym nowym forum...

Wiesz, teraz panuje taka sytuacja, że każdy chce być administratorem forum. Robiąć swoje, nowe forum jest adminem no i wiesz :P

P.S Pisz staranniej i używaj polskich znaków :zabanowany:

FeverRisk 
Płoć
spinning

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 14:35   

Ok, znam się na polskich literkach ale bede sie musial pilnować bo w większości wypadków ich nie używam na komputerze.
Moda na administratora myślę że jest krótka, szybko sie nudzi jak trzeba doglądać forum.
Pozdrawiam

maniek60
Płoć

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 10:19   

markus269, No jesteś adminem i co dalej ,lepiej ci z tym jak masz pusto na stronie ,większość adminów zapomina że to userzy decydują o życiu strony a nie admin.Penie adm.Grzegorz się zgodzi ze mną, :)

zip
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 10:34   

markus269 napisał/a:

Widze mamy nowego moda... :zalamka:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
GrzegorzM 
Administrator

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 10:53   

maniek60 napisał/a:
markus269, No jesteś adminem i co dalej ,lepiej ci z tym jak masz pusto na stronie ,większość adminów zapomina że to userzy decydują o życiu strony a nie admin.Penie adm.Grzegorz się zgodzi ze mną, :)

Nie tylko ja jestem tutaj adminem. Wolę nie wypowiadać w sprawie nowych for i podejścia do ich prowadzenia. Dużo osób robi forum "dla szpanu" by na moment poczuć się administratorem a później gdy nic się nie dzieje to je zostawiają. Niestety w prowadzenie forum trzeba włożyć dużo sił i czasu (nawet kilka godzin dziennie). Na pozór mogłoby się wydawać, że to tak fajnie jest prowadzić forum, w rzeczywistości jednak to ogromna praca i odpowiedzialność. Nie można tutaj pominąć również pracy moderatorów, którzy niekiedy bardziej trudzą się niż administrator.

Jak już zacząłem pisać to odniosę się do forum z tego tematu. Pierwsza sprawa do darmowy serwer hostingu for phpbb by przemo . Forum na takim hostingu jest mało elastyczne. Prowadzący je administrator (lub osoba od spraw technicznych) nie ma możliwości zaingerowania w pliki, a co za tym idzie - żadnych możliwości rozwoju forum od strony technicznej, poprawiania funkcjonalności, instalowania nowych modyfikacji. Co z tego, że mamy możliwość wyboru stylu, skoro on i tak nie jest najważniejszy. W powyższym przykładzie zastosowano hosting ok1 - moim zdaniem jest to błąd. Jeśli już decydujemy się na darmowy hosting for internetowych to trzeba wybrać zaufany hosting jak np. fora.pl . Młode hostingi mogą w pewnym momencie sprawić zawód. Mam tutaj na myśli dawny hosting vdd.pl, który to został zlikwidowany a fora, które na nim istniały przekierowują na stronę o treści erotycznej. Jeśli ktoś nie miał rozwiniętego forum na tym hostingu to pół biedy, ale jeśli jakieś forum dobrze prosperowało to niestety nic z niego nie zostało. Na darmowych serwerach nie ma nawet możliwości zrobienia backupu danych, więc nie da się przenieść forum na inny serwer.

Reasumując - prowadzenie forum musi być dokładnie zaplanowane i przemyślane. Przyda się również odrobina chęci i samozaparcia, oraz ludzie, na których można polegać. Niestety ważną rolę odgrywają również pieniądze, bez których chyba nic dzisiaj nie istnieje...

zip napisał/a:
markus269 napisał/a:

Widze mamy nowego moda... :zalamka:

Nie tyle moda, co osobę, która szanuje regulamin i ludzką pracę.
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.

Odpowiedz do tematu