Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.
Witam. W te wakację chciałbym się tam przejechać z wujkiem. Wiem że płynie tam Odra, i zaraz od odry idzie piękne starorzecze. Miejsce słynie z ogromnych sumów. Takich 150 ? . Może ktoś wie jak tam jest ? Napisze coś ?
Pozdrawiam .
_________________ Konger Aviator 3.90/150 + Konger Black Carp 850
Sam jestem ciekawy tej lokalizacji, bo już kilku moich znajomych w tym wujek opowiadało mi o Urazie. Podobno nie tylko duże sumy ale ogólnie jest tam dużo ryby . Ja bym bardzo prosił Babza i innych kolegów po kiju z okolic Wrocławia o jakiś komentarz do tego tematu
O Suchy to fajnie się składa. Może znajdzie się taki dzień że pojedziemy razem ? Ja, wujek, noi Ty . Ja mieszkam w Kole, 214 km od tego. 3 godz jazdy, złoty sześcdzisiąt na liczniku to nawet w 2.30 się przejedzie .
Także proszę o info w tym temacie.
_________________ Konger Aviator 3.90/150 + Konger Black Carp 850
To prawda że Odra między Prężycami a Brzegiem Dolnym to dobre łowisko,łowi się tam przede wszystkim spore leszcze na feedery z koszykiem zanętowe,a na spining można bez problemu złapać komplet szczupaków(pod warunkiem że dysponujemy łodzią lub pontonem)z brzegu może być trochę trudniej.łowi się też sporo sandaczy ,no i ostatnimi czasy nie trudno tu o suma.Uważam że to bardzo dobra miejscówka.Pozdrawiam i życzę udanych połowów.
Powiem szczerze ,cały fragment Odry na wysokości starej żwirowni to dobre miejsca,jednak dopiero nad wodą zweryfikujesz wszystko,ja tam jeżdżę ,ale dopiero jesienią,woduję łódź i na spining łowię z opadu sandacze,potem zakładam woblera i trolinguję przy trzcinach,trafiają się ładne szczupaki i okonie,Odra w tamtych okolicach wygląda zupełnie inaczej,nie ma główek tylko meandruje jak dzika rzeka.Będąc nad wodą i wypytując miejscowych na pewno znajdziesz jakąś dobrą miejscówkę.