Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.
Myślę że i ja chętnie się dołączę, może się czegoś od Was nauczę. Od czerwca mam zamiar jeździć do Mietkowa, będę miał wolne miejsca w aucie wiec mogę zawsze kogoś zabrać (auto combi). Tam jest łowisko typowo sandaczowe, do tego możliwość wypożyczenia łódki. Z miejsc na których łowiłem ładne leszcze to okolice śluzy rędzin. Dojazd na główki fatalny - trzeba uważać. Innym łowiskiem na którym byłem to staw przy ulicy królewieckiej - niestety tam dużo ludzi przyjeżdża, nie tylko wędkarzy mimo że obowiązuje zakaz kąpieli to zawsze są śmiałkowie. Kolejne miejsce to stawy w Leśnicy przy ulicy średzkiej - byłem raz, brała drobnica, ale łowisko ciekawe i spokojne. W tym sezonie mam zamiar poznać więcej miejsc, bo będę miał więcej czasu.
O widzę że kolega jeździ w te miejsca gdzie ja zawsze maiłem zamiar jechać (ale brak auta) ja zawsze bardzo chętnie pojeździł bym z tobą na rybki.
A co do stawów to tak : Królewiecka jeden wielki (...) zero ryby i tylko plażowicze.
Na stawy w Leśnicy miałem zamiar już się wybrać rok temu ale rowerem ciężko, z pokrowcem na wędki itd.. a autobusami się ciągać to też lipa.
GG moje w profilu jak będziesz chciał się ustawić na rybki nie ma problemu.
Ja mam zamiar jeżeli oczywiście pogoda dopisze już w marcu na pierwsze rybki iść wiec jak coś to PW lub GG.
A i mam prośbę jak byście wymieniali miejscówki we Wrocławiu w ten sposób:
Miejsce/dojazd/okolica
zdjęcie(opcjonalnie)
metoda na jaką tam łowicie
wasze stosowane przynęty
Bardzo by mi to ułatwiło stworzenie mapki miejsc dla wędkarzy we Wrocławiu i nie dalekich okolic .
Witam. Ja dopiero od tego roku mam zamiar wędkować na Odrze. Z racji, że mieszkam na Sępolnie, mam zamiar obławiać tereny wyspy Opatowickiej i pobliskich kanałów. Chętnie kiedyś się z kimś wybiorę na małe szkolenie Pozdrawiam