Wysłany: Nie Cze 29, 2008 16:52 Jaką wędkę kupić ?!
Przyszła sobie chwila(o matko nareszcie!), że udało mi się nazbierać trochę grosza na jakąś fajną wendeczkę:) No właśnie tylko jaką ?!!! Pierwsza myśl - drugi feeder! Potem myśl - no przecierz przydałaby mi się pożadna spławikówka, ale jaka? Matchówka, bat, może bolonka? Cholera przecierz zacząłem bawić się w spinning - przydało by się dobre wędzisko... Tak sobie wogóle myślę, że nie mam jeszcze ulubionej metody i nie wiem w co najbardziej chciałbym inwestować. Proszę drogich kolegów i koleżanki o pomoc w wyborze nowego kijaszka. Mam przeznaczone około 100-120zł (ewentualnie gdyby to miał być bat to 170zł).
Przede wszystkim, abyśmy mogli Ci pomóc konkretnie - musimy wiedzieć między innymi, jaka metoda wchodziłaby w grę, na czym chciałbyś się skupić. Przejrzyj swój sprzęt i uzupełnij braki o takie wędzisko, którego nie masz do danej metody, a późneij będziemy dumać
Powiedzmy tak. Mój arsenał wendek liczy feeder browniga, stary dziadkowy spinning(jak się wczoraj dowiedziałem z popsutym kołowrotkiem) oraz rynkową teleskopową matchówkę. Najbardziej zastanawiałem się nad bolonką lub batem, ale z drugiej strony to trochę wyższa szkoła jazdy. Myślałem też nad drugim feederem. Spinning raczej odpada, bo stawiam zupełnie pierwsze kroki, więc raczej nie jest mi potrzebny jakiś super sprzęt(chociaż z drugiej strony może z dobrym wędziskiem zasmakowałbym prawdziwego spinningu).
Krótko mówiąc mam rozdarte serce i parwdę mówiąc rozmyślam nad tym już ponad tydzień...
Jak najbardziej Najbardziej odpowiedznim wędziskiem(i zarazem najdroąszą opcją) wydaje mi się bolonka. Z tym, że wędka do tej metody to jak widziałem min 180zł+kołowrotek koło 100zł. Trochę dużo, nie wiem kiedy uda mi się tyle grosza nazbierać