Poprzedni temat :: Następny temat
Łowisko w okolicach Bydgoszczy
Autor Wiadomość
piotrk 
Ukleja
początkujący wędkarz

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:00   

ok spox:)

jak będziesz na tym łowisku to napisz jak było :)

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
jureklumen 
Ukleja
poczatkujący "hunter"

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 20:11   

piotrk, O.K napiszę na pewno .Miałem jechać dziś ale ziąb niesamowity (drapałem szyby w aucie) i zrezygnowałem.Ale w niedziele jadę ,ale do Lisewa Kościelnego.....Chyba. :szok:

piotrk 
Ukleja
początkujący wędkarz

Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 13:23   

byłem wczoraj pierwszy raz na łowisku,które znajduję się na trasie 62 ,trasie Włocławek Płock,pomiędzy miejscowościami Brwilno Dolne a Wola Brwileńska...to jest 30 km od Włocławka,

tutaj jest mapa z tą miejscowością:
http://mapy.google.pl/map...1,0.482712&z=11

na tym łowisku są dwa stawy:
-jeden z pstrągiem
-drugi z karpiem,leszczem,linem,karasiem

jeśli chodzi o pstrągi to jest ich tak dużo ,że wyjmuję się pstrąga z częstotliwością ,jeden pstrąg na minutę...biorą praktycznie na wszystko(robaki,kukurydza itd)

drugi staw jest obok i można na nim złapać ładne karpie ,przy nas facet miał złapanego ponad 3kg pełnołuskiego...nam nie udało się złapać żadnego karpia,bo chyba za późno przyjechaliśmy...Pani pilnująca łowiska mówiła ,że karpie biorą najlepiej rano :)

jeśli chodzi o ceny to wstęp kosztuje 5zł ,kilogram pstrąga chyba 13ście,ceny karpia nie pamiętam:)

łowisko w dni powszednie otwarte jest od 11-tej ,w weekendy od 8.00...jak ktoś chce przyjechać w dzień powszedni od rana trzeba przedzwonić :)

ogólnie łowiska bardzo zarybione i warto się tam wybrać ...jak ktoś chce coś więcej wiedzieć to pytajcie:)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 14:08   

Powiem szczerze ze takich łowisk mam pod nosem ogrom, ale który wędkarz chciałby iść na taka łatwiznę? Chyba taki któremu zależy tylko na pozyskaniu mięsa. Na takiego typu łowiskach łowią przeważnie osoby które mają wędkę pierwszy raz w ręce i nawet nie muszą się wiele trudzić żeby złowić rybę. Na takiej wodzie nie można zdobywać żadnych doświadczeń i tym samym nie można się rozwijać wędkarsko. Jeżeli ktoś preferuje takie łowienie to ok, jednak z prawdziwym wędkarstwem nie ma to nic wspólnego.

j-94 
Ukleja

Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 14:28   

Bez przesady, pomimo że jest to łowisko komercyjne to nie znaczy , że zawsze coś tam się wyciągnie, u nas jest łowisko ww typu i ryby się wycfaniły, i nie zawsze się wyciągnie rybę

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 18:37   

Ale chyba coś się tu nie zgadza? Proszę nie mylić łowisk komercyjnych z w/w łowiskami, takimi jak prywatne łowiska pstrąga tęczowego na których ryby można łowić na wszystko. Samo PZW ma mnóstwo łowisk komercyjnych i nie ma to nic wspólnego z tym co kolega piotrk opisał.

jureklumen 
Ukleja
poczatkujący "hunter"

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 03:56   

W piątek w Cielu złowiłem coś niecoś...załączam fotki...

[/img]

Odpowiedz do tematu