Zamierzam się wybrać z rodzicami do Nałęczowa. Przepływa tam prawy dopływ Wisły - Bystra. Chciałem się dowiedzieć, czy są tam ryby i czy opłaca się brać wędkę. Wielu ludzi bierze z tej rzeki wodę do picia, ponieważ jest ona niesamowicie czysta. Jeśli ktoś tam, łowił, lub ma jakieś informacje, to niech da mi znać. Z góry dzięki.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Bystra jest rzeką górską,i do końca grudnia nie wolno tam wędkować
Nie łowiłem tam. Pojechałem zrobić rekonesans co do miejscówek na następny rok Nie oskarżaj mnie, o to, co nie wiesz. Ale widzę, że nic z tego nie będzie. Rzeka jest tak brudna w Nałęczowie, że nie sądzę, aby tam były pstrągi.
Może to wyniki zwykłego przyboru wody przez co może być brudna, z tego co napisałeś nie wiesz jak rzeka się zachowuje w czasie przyborów a jak przy niskim stanie więc możliwe że to winna podniesionego stanu wody.
Może to wyniki zwykłego przyboru wody przez co może być brudna, z tego co napisałeś nie wiesz jak rzeka się zachowuje w czasie przyborów a jak przy niskim stanie więc możliwe że to winna podniesionego stanu wody.
Bardzo możliwe, ale w wodzie leżały opakowania foliowe. Rzeka była tak brudna, że nie było widać dna, a jej głębokość nie przekracza 30cm, na tym odcinku, gdzie byłem. Nie wiem, jak jest wyżej. Po skończeniu się okresu ochronnego na pstrągi i gdy zrobi się cieplej, wybiorę się tam na ryby. Przejdę trochę wyżej, poszukam dobrego miejsca.