Poprzedni temat :: Następny temat
karp
Autor Wiadomość
krzysgrzegor 
Ukleja

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 07:24   karp

witam na forum, moze ktos z kolegów podpowie gdzie połowic mozna połowic duze karpie i amury w okolicach łodzi. Często łowiłem z kolegą na kurowicach, trochę karpi takich do 7kg, ale ogólnie to słabo w tym roku zerują.Dzięki
/my.php?image=dscf0975qd7.jpg][IMG]
http://img518/1703/dscf0975qd7.th.jpg[/IMG]

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
GRZES000 
Lin
zubacz

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 12:06   

moim zdaniem powinienes sie wybrac na sulejów w sumie masz nie daleko a karpi amurów jest cala masa,i tam lapia przewaznie na kukurydze i kulki proteinowe-wiec jesli chcesz miec wyniki to musisz sie uzbroic w pelet i kulki poroponowal bym kupic duza ilosc :) pozdrawiam

Mariusz p-ce 
Ukleja
Wędkarz z Pabianic

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 15:14   

krzysgrzegor,
a moglbys mi powiedziec w jakich miejscach i na co lowic te karpie czy amury w kurowiacach.? bo juz slyszalem ze tam takie plywaja, i nawet widzialem karpiarzy... ale bez rezultatow.? moze ty cos powiesz, bo chcial bym w przyslzosci zrobic tam zasiadke na te ryby.
Z gory dziekuej Pozdro :)

krzysgrzegor 
Ukleja

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 16:12   

witam, okolice cypla na przeciwległym brzegu sa najlepszymi miejscami dla mnie, choc słyszałem ze łowią takze w zatoce koło starego młyna. My łowimy na kuleczki , musze powiedziec ze bez specjalnego aromatu, wazne by kulka była podana w woreczku rozpuszczalnym z pelletem i kukurydzą. W tym roku było słabiutko, ale w poprzednich latach mozna było połowic ładne karpie, nasz rekord 16,20kg karpik, amury podobno są, ale nie mielismy przyjemnosci spotkac sie z tą rybą. W przyszłym roku planujemy trochę połowic w sulejowie bądz jeziorsku, moze ktos zna jakies ciekawe miejsca na tych zbiornikach ? Pozdrawiam

opallodz 
Ukleja

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 16:21   

Co do karpia to polecam zbiornik Przykona (jest jeden mankament... dostępny tylko dla konina, ja tam mam kartę z Uniejowa wiec mam ten zbiornik), znajomy wyciągnął w tym roku sadzana około 8kg, ja złapałem około 2,5kg, kolejny wyjął 2x po 5kg....
piękna ryba się tam zdarza, ale tego zbiornika warto już pomyśleć o wykupieniu karty poza łodzią;]

[ Dodano: Wto Paź 21, 2008 17:44 ]
i jeszcze jedno wiem ze ludzie robią zasiadki na karpia na Cieszanowicach... ja bylem na biało rybę i połapałem sporo ładnych płoci

Michal15 
Karaś
Łowca Sandaczy

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 18:04   

opallodz napisał/a:
Co do karpia to polecam zbiornik Przykona

Oj popieram, wyjmowałem tam piękne leszcze z wujkiem. :>

dj.slawko 
Ukleja
dj.slawko

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 20:32   

Co do zasiadek na karpia na Cieszanowicach to polegają na wywożeniu zestawów w koryto rzeki ,przez co ładna rybka odeszła od brzegu. Jak ktoś posiada łódkę to ma szansę i na karpia ,i metrowego szczupłego (sam widziałem 5 takich sztuk w 1 łódce).Generalnie dominuje płoć, 3/4 z tasiemcem.

krzysgrzegor 
Ukleja

Wysłany: Sro Paź 22, 2008 19:33   

witam, ja jestem w kole w sieradzu, to chyba mozna połowic na tej przykonie? koledzy a gdzie tak dokładnie jest ten zbiornik ? dzieki

opallodz 
Ukleja

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 19:48   

przykona jest tylko dla okręgu końskiego (turek), reszta tam ma dopłatę.... (chyba)
a zbiornik jest jak się z lodzi jedzie na konin stara trasa czyli: Poddębice, Uniejów .... no i przed Turkiem jakieś 10 km dojeżdżamy do skrzyżowania, na nim w prawo (jest drogowskaz - do zbiornika przykona)...
ps. wpisz w http://mapa.szukacz.pl/ przykona i znajdziesz...
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu