Wysłany: Sob Mar 22, 2008 22:49 Zbiornik Jeziorsko
W tym roku sezon szczupakowy planuję otworzyć na zbiorniku Jeziorsko. Konkretnie chodzi mi o okolice w których rzeka Warta wpada do Jeziorska. Czy ktoś z kolegów zna te rejony? Dotychczas z różnymi efektami łowiłem w Jeziorsku w miejscowościach Brzeg i Pęczniew, ale tylko białoryb. A może ktoś może polecić inne dobre łowisko szczupakowe w okolicach Łodzi...?
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Spróbuj po drugiej stronie koło tamy , tam jest mala wyspa.Z 2 lata temu łowilem tam szczupaki ale niestety zaden nie był wymiarowy.Może tobie sie uda.
Jak narazie jest jeszcze troche dużo wody na Jeziorsku i w niektórych miejscach łowienie jest nie możliwe ponieważ woda podmya skarpy i nie ma jak zejść do wody
Zacznij pisać staranniej i bez błędów, bo posypią się ostrzeżenia. mod
Z tego co się orientuję to woda w Jeziorsku była w tym roku spuszczona. Z relacji moich kolegów wynika że ryba na Jeziorsku nie bierze. Byłem jednak w niedzielę w Siedlątkowie, ale zupełnie rekreacyjnie- zarzuciłem gruntówki ale przy okazji rozpalenia grilla, dokładnie na skarpie... Przy brzegu coś tam się kotłowało- chyba okoń ganiał drobnicę. A wieczorem jakieś 100-150 metrów od brzegu zaczęło się spławiać stado ogromnych karpi. Tak myślę że karpi albo amurów bo żadna inna ryba nie może w taki sposób otwierać wody..To były kolosy...Nie dałem rady tak daleko rzucić gruntówką...Ale kiedyś dobiorę się do nich...
Pewnie ze była spuszczona ale to nie jest jeszcze ten poziom. Bo w Popowie nie ma jeszcz plaży.:P W sobote i niedziele łowilem za tamą na Jeziorsku i zaliczyłem małego okonka i obcinke.
ponizej tamy na jeziorsku proponuje lapac bolenie ponizej 2 progu gdzie mozna juz lapac jest eldorado z boleniami na paproch male sandaczyki i okoniki ale ogólnie super warta jest piekna rzeka:)