@sobol17.A dlaczego akurat ta ryba ciebie tak zainteresowała??Jeśli naprawdę chciałbyś łowić bolenie to na początek kup sobie książkę autora: Jacek Stępień Boleń. Moje techniki połowu.Warto ją sobie przeczytać.A drugą książkę którą bym polecił to:Marek Szymański Wędkarstwo rzeczne spinning.Tą ostatnią książkę właśnie wczoraj skończyłem czytać .
_________________ With nature as with love for woman when not cherish die
Ponieważ szczupaki, okonie już łapie. Chcę spróbować czegoś nowego i zainteresowałem się boleniami. Na Bugu kilka razy bylem już ale bez skutków więc zacząłem szukać na forach postów o Bużańskich rapach żeby dowiedzieć się czegoś więcej o sposobach i technikach połowu tej ryby.
wrzucam kilka fotek z dwóch ostatnich wyjazdów nad Bug, poza sumikiem wszystko działo się w okolicach Sadownego jest to jednak dla mnie najbardziej łowna miejscówka, co prawda jak zwykle ryb nie jest do przesytu ale coś się dzieje na wodzie.
pozdrawiam
Artur
ps. mam pytanie ta ryba podobna do Rapy to rapa czy kleń?
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 17:53
Z ostatniej rozmowy z wędkarzami dowiedziałem się, że gdzieś za Kazuniem są świetne miejsca na bugu. Tylko, że nie mówili na nią Bug, tylko Bugo-Narew, a dlaczego to nie wiem.