Poprzedni temat :: Następny temat
Rzeka Bug
Autor Wiadomość
artzgodka 
Ukleja
ArtZgodka

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 09:40   

Dzięki Panowie.

Coś tam się złowi, widać, że jeszcze trochę ryby w Bugu jest. Przyznaje, że łowię tylko na grunt. Co prawda mam wykupiony i spining ale tak jak kiedyś pisałem jestem dość świeżym wędkarzem i na spining nie bardzo połów mi wychodzi. A poza tym z reguły łowienie na spining kończy się zostawieniem w wodzie kilku dziesięciu złotych a ryb zero.

Pewnie kiedyś przerzucę się na spining ale na razie zostanę przy gruncie.

pozdrawiam
Artur

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
biosteron 
Sandacz

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 23:21   

Pozwolę sobie wstawić kilka fotek z nad Bugu.Rejon Gąsiorowo,zapewne niektórym kolegom znana jest ta miejscówka.Jak na razie byłem tam tylko z aparatem,ale wrócę tam jeszcze ze spinningiem.

Ostatnio zmieniony przez biosteron Sro Sie 13, 2008 09:44, w całości zmieniany 1 raz  

uczeń 
Ukleja
uczeń

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 06:48   

Fajna jest ta miejscówka ale za duża presja .
Kolega był ostatnio cały dzień cala noc i na drugi dzień do południa bez brania .

Mayki 
Karaś
extreme

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 17:51   

Musze podjechać na Bug mam nadzieje Biosteron że pokażesz parę miejsc na twojej rzece. :okok: Kiedyś tam dojadę! :radocha:

jacekurban 
Płoć
jacekurban

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 19:19   

w dniach 27-28 09.w okolicach Hrubieszowa odbęda sie zawody spinningowe czy któryś z kolegów może mi bliżej przybliżyć to łowisko,jak i jakie ryby tam łapać,dziekuje.

Kosa 
Moderator

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 09:50   

biosteron, Wędkujesz może na starorzeczach ? Pare ładnych lat temu miałem okazje gośćić nad jakąś odnogą Bugu w okolicach Hrubieszowa, połowiłem przepięknych pasiaków w dużych ilościach. Bużyska słynął w moich okolicach właśnie z ich rybności, jak to teraz tak na prawde jest ? :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 10:11   

jacekurban napisał/a:
w dniach 27-28 09.w okolicach Hrubieszowa odbęda sie zawody spinningowe czy któryś z kolegów może mi bliżej przybliżyć to łowisko,jak i jakie ryby tam łapać,dziekuje.

Jacku wybierasz sie na Spinning Bugu widzę :) Niestety nie łowiłem na Bugu, ale słyszałem że jest to dość trudny odcinek. Dużo zaczepów, strome brzegi. Więcej na ten temat powiedziałby Ci Zanderek, tylko go wcięło :P Co do ryb to szczupak, sandacz, boleń, okoń....

biosteron 
Sandacz

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 12:51   

Kosa napisał/a:
biosteron, Wędkujesz może na starorzeczach ? Pare ładnych lat temu miałem okazje gośćić nad jakąś odnogą Bugu w okolicach Hrubieszowa,

Witam.

Ja nie łowie na starorzeczach,moje miejscówki to szybki nurt rzeczny,główki,rafy,opaski,przelewy,wysokie strome burty,powalone drzewa leżące w wodzie.Tam gdzie pływa boleń,bądź mi się wydaje że tam pływa, tam i ja :) .

Kosa 
Moderator

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 17:59   

Oki rozumiem :) Tak tylko pytałem bo wiem, że często nad wodą bywasz :)

artzgodka 
Ukleja
ArtZgodka

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 10:37   

Witam Panowie

W weekend byłem na rybach, spektakularnych sukcesów nie było.

Złowiłem dwa leszcze po około 40 cm i jednego nieco mniejszego, fotek nie wstawiam bo jak leszcz wygląda każdy wie ;)

Zastanawia mnie jednak ot taka sprawa, jeden z tych większych leszcz był jakiś chorowity tzn. miał otwarte rany w okolicach nasady płetw bocznych jak i również zaatakowane krawędzie pokryw skrzelowy i skrzeli również.

Wyglądało to jak otwarte czerwone rany na ciele i nie wyglądało to jak otarcia lecz jak jakieś krwawe wypryski i ubytki w łuskach i mięśniach.

W ferworze walki z rybą i zaskoczony wyglądem ryby nie zrobiłem w końcu fotki by wam pokazać a i samą rybę wypuściłem i może nie potrzebnie, może trzeba było ja unicestwić i nie wpuszczać do wody by innych nie zarażała o ile była to choroba. :|

ps. pierwszy raz spotkałem się z czymś takim, czy ktoś może zaobserwował coś podobnego

pozdrawiam
ArtZgodka

Odpowiedz do tematu