Nie wiem czy to pytanie dotyczy się mojej osoby?,ale chyba tak.
Moja przynęta boleniowa nr1 to jest bezsterowiec łomżyński oraz różne wahadełka i gumki w kształcie rybek z USA.Jeśli chciałbyś coś takiego kupić to wal śmiało na prw. i dam ci namiary.Dobra przynęta to duży sukces, a jeszcze większy sukces to odpowiednie jej podanie oraz umiejętność jej prowadzenia.Chociaż czasem jedna i druga metoda nie daje 100% pewności,ale mnie to nie przeraża, wręcz przeciwnie daje dużo do myślenia i przeanalizowania wszystkich szczegółów...dlatego uwielbiam łowić bolenie .
_________________ With nature as with love for woman when not cherish die
A czy szczupaki i sandacze juz biorą na Bugu w Nurze ? hahaha
A to na Bugu w Nurze są jeszcze takie ryby??Z tego co się orientuje wcześniej "wycieli"je kłusownicy siatami, a teraz wędkarze biorą wszystko co złowią do wora.Zachowanie co niektórych wędkarzy woła o pomstę do nieba, niestety.Brak jakiekolwiek kultury ,ogłady nad wodą.Najgorsze są weekendy, przyjedzie taki autem pod sam brzeg rzeki trzaska drzwiami, jakby tylko on się liczył i nikt inny.Dla niektórych liczy się tylko mięso nic poza tym,żadne zauroczenie się klimatem w koło które nas otacza.Czas zakodować w swoich głowach, że po mięso idzie się do sklepu a nie nad wodę.Jedyny plus to to ,że często widuje PSR nad Bugiem.
big esox [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 09:10
ostatnio sporo boleni połowili chłopaki na blaszkę wahadłową z dziwnym ciężarkiem z tyłu korpusu. Trafiały im śię bolki ponad 70 cm. Mówią ze skuteczna bo do tej pory nie stosowana. Ja dziś wybieram się na wiślane rapki i też będę testował...
@big esox,dzięki za namiary na te wahadłówki,na pewno zamówię i sprawdzę jak są skuteczne na Bugu.Ciekawy sklep ,widać że mają w swoim asortymencie przynętowym samoróbki . Co do bezsterowców robionych przez kogoś nad Bugiem, to nic mi nie wiadomo,może to chodzi o bezsterowce łomżyńskie??.