No jak to co wrzuć przynęte i czekaj.Jak byłem tam ostatnio brała tam głównie biała ryba ale żeby dobrze to ocenić to trzeba posiedzieć nad wodą. Tylko nie trać wiary ja na pierwszego suma czekałem dłuuuuuuuuuuuuuuugo.
Jeżeli chodzi o białą rybkę to karasie,krąpie,karpie,leszcze,płocie na grunt jak i na spławik
Zdarzają się też węgorze,jazie,certy tylko po prostu trzeba je zlokalizować
_________________ __________________________________________
Wędkarstwo to nałóg,a łowienie to przyjemność
Jestem z Płocka więc może wam pomogę
W samym centrum miasta rzeka jest nawet rybna,no i nie ma na tym obszarze odłowow to wywalczyliśmy .
W okolicach starego mostu można łowić z bulwaru na feedera następujące gatunki ryb -karaś, karp, leszcz, krąp, okoń, z gruntu sandacz i sum, ale nie za duże często trafiają się ryby które nie maja wymiaru.
Pietrzak jeśli chodzi o sandacza to ładna ryba podchodzi od strony Radziwia na byłej przeprawie promowej. Proponuję łowienie z łódki bądż w woderach w godz. 20-21:30 .Zgodzisz się ze mną Jacekurban ??
Lepsze efekty będziecie mieli kiedy będziecie mieli łódź. Przykro mi ale w Płocku nie ma ,żadnej wypożyczalni łodzi chyba ,że macie swoja albo znajomych.i tu w okolicach mostu starego są zalane główki na których koledzy łapią ładne sumy( w tym roku już złapano takie 74,66.68.55.50.40.,56....44. mniejszych nie będę wymieniał jak na razie lipa jest z sandaczem trafiają sie tez karpie takie do 20kg.
Dodam jeszcze , że od pewnego czasu próbuje swoich sił na ,, Tokarce" ale narazie z miernymi efektami ( poluję na suma ) więc mam świadomość długiego oczekiwania na branie.